Drie voordelen van een verkoopkeuring

Wanneer u een huis of een bedrijfspand verkoopt, is het slim om een verkoopkeuring uit te laten voeren. Het voelt misschien raar om te ‘investeren’ in een pand dat u binnenkort toch niet meer bezit. Toch loont het de moeite, en wel om deze drie redenen:

1. Een verkoopkeuring verhoogt de vraagprijs.

U kunt de vraagprijs baseren op de daadwerkelijke staat van het pand. In veel gevallen heeft dat een positief effect op de vraagprijs. U kunt immers een reëel bedrag voor het pand vragen – en dat bedrag is vaak hoger dan bij een pand waarvan de exacte staat van onderhoud en energiezuinigheid niet helemaal helder is.

2. Het verbetert uw onderhandelingspositie.

Wanneer u precies weet wat de bouwkundige staat van uw pand is, heeft u een betere positie aan de onderhandelingstafel. U kunt de aankopende partij immers zekerheid bieden over zaken als de staat van onderhoud en de kans dat zich in de komende periode grote gebreken zullen aandienen. Die zekerheid werkt in uw voordeel.

3. U voldoet aan uw meldplicht.

U bent als verkoper verplicht om bekende gebreken aan de koper te melden. En hoewel ook de koper een onderzoeksplicht heeft, is het goed om een verkoopkeuring achter de hand te hebben voor het geval de koper u in een later stadium toch verantwoordelijk wil houden voor een gebrek of een probleem. U staat dan immers juridisch sterker.

Vraag uw verkoopkeuring aan bij Bouwinspecteurs.nl

Gaat u uw woning of bedrijfspand verkopen? Bouwinspecteurs.nl beschikt in heel Nederland over een uitgebreid netwerk van onafhankelijke bouwinspecteurs die de situatie in hun eigen regio goed kennen en bouwkundige aankoopkeuringen én verkoopkeuringen kunnen uitvoeren. Meer weten of meteen een inspectie inplannen? Neem contact met ons op!