Label conform de BRL 9500 methode

EPA-W

Dit is het label conform de BRL 9500 methode. Dit is de uitgebreide opname vergelijkbaar met het energielabel dat tot 31-12-2014 verkrijgbaar was.

Er wordt vanaf 1-1-2015 geen labelletter, maar alleen een EI ofwel energie-index vastgesteld. Dit getal geeft weer wat de energetische kwaliteit van de woning is. Dit is noodzakelijk voor het vaststellen van de punten voor de verhuur van woningen.

Het betreft hier een afgemeld label.

De Energie-Index is een instrument waarmee een exactere bepaling van de energieprestatie van een woning te berekenen als een energielabel. Bij een Energie-Index ontvangt de woningeigenaar automatisch een definitief energielabel. Verder worden aan de Energie-Index financiële instrumenten gekoppeld, zoals het woningwaarderingsstelsel. Professionele woningeigenaren, vooral de huursector, gebruiken de Energie-Index. Ze kunnen hiermee de investeringen van hun huizenvoorraad waarderen en bepalen. Het energieprestatiecertificaat en het huidige energielabel (uitgereikt tot 1 januari 2015) blijven 10 jaar na opnamedatum geldig.

Vraag direct online energiecertificaat voor uw woning aan >

Wilt u meer informatie over energielabels?

Direct contact