BEL +31(0)76-5036307 

MAIL info@bouwinspecteurs.nl

particulier
zakelijk
prijzen
opdracht
contact

energie prestatie advies

Een energielabel bewijst hoe energiezuinig uw pand is. Zo kan de koper of huurder het energieverbruik en de energiekosten van panden eenvoudig met elkaar vergelijken.

Gaat u een woning verkopen, verhuren of opleveren? Per 01 januari 2015 dient u een definitief energielabel te kunnen overhandigen. Er zijn verschillende mogelijkheden om in het bezit te komen van een definitief energielabel. U ontvangt via de Rijksoverheid een voorlopig energielabel. U kunt dit voorlopige energielabel zelf omzetten in een definitief label met uw DigiD. Houd u er rekening mee dat u dan eventueel bewijsmateriaal moet aanleveren en overleggen met een EPA adviseur op afstand? Dat u deze bestanden zelf moet uploaden? Dit kan u veel tijd in beslag nemen. 

Om de energiezuinigheid van uw woning te kunnen vaststellen, komt onze onafhankelijke bouwinspecteur graag bij u langs voor een inventarisatie.

De opdrachtgever is hierbij aanwezig, zodat de inspecteur zijn bevindingen ter plekke kan toelichten en vragen direct kan beantwoorden. Wij berekenen de energiezuinigheidsklasse op basis van o.a. de volgende gegevens:

  • Aantal m² gevelmetselwerk
  • Glas- en dakoppervlakte
  • Type verwarmingsinstallatie
  • Zonoriëntatie van uw woning

 
Laat Bouwinspecteurs Nederland het werk doen, u kunt kiezen uit:

Energie Bewijsrapport woning

Een van onze inspecteurs komt bij u langs voor de opname van alle relevante punten in het woonhuis. U ontvangt van Bouwinspecteurs Nederland het 'Bewijs Rapport'. Met dit rapport (opgesteld in samenwerking met een erkend energie deskundige woningbouw) kunt u snel en eenvoudig het voorlopige energielabel om laten zetten naar een definitief energielabel (via DigiD). Met het definitieve energielabel voldoet u aan de wettelijke verplichting bij transacties. Afmeldkosten zijn hier niet inbegrepen.

Energie-Index Rapport woning

Met het Energie-Index Rapport gaan we een stapje verder. Onze erkende EPA adviseur komt bij u langs voor de opname van de woning. Dit rapport is gebaseerd op ca. 150 kenmerken van de woning. Het geeft een gedetailleerd beeld van de energiezuinigheid van de woning. En het is een goede basis voor de potentiële koper om de woning energiezuiniger te gaan maken. Wij verzorgen het totaalpakket voor u. U heeft totaal géén omkijken naar het Energielabel. Opname & Energie-Index Rapportage. Afmeldkosten zijn hierin inbegrepen.

EPA-maatwerkadvies woning

Met het maatwerkadvies gaat onze erkende EPA adviseur dieper in op de mogelijkheden die de woning biedt om energiezuiniger te worden. In een heldere rapportage geven we aan op welke elementen de woning verbeterd kan worden en in welk energielabel dit uiteindelijk resulteert. Wij verzorgen het totaalpakket. Dat wil zeggen opname, adviesrapportage en Energie Index Rapport na uitvoering van de verbeteringen. Afmeldkosten zijn hierin inbegrepen.

Energielabel gebouw

Indien het gebouw labelplichtig is verzorgt onze EPA U (utiliteit) adviseur de opname van het gebouw. Het Energielabel bewijst hoe energiezuinig uw pand is Wij verstrekken het Energielabel met algemene energiebesparende tips.

EPA-maatwerkadvies gebouw

Indien het gebouw labelplichtig is zal ook hier onze EPA U adviseur de inventarisatie uitvoeren. Met het Energie Prestatie Advies (EPA) bieden wij u een maatwerkadvies ter verbetering van de energieprestaties van uw pand. Het rapport geeft aan welke maatregelen tot betere energieprestaties van het pand leiden.

ENERGIELABELS

EPA-W EN EPA-U